I en annan del av Måttsund

Du är det bästa som hänt oss

by on May.27, 2012, under Livet

Det är en stor lycka att ha fått ett friskt barn som dessutom är sötast i hela världen 🙂 tillome när han skriker så att underläppen hänger ner till knäna..men till alla som tror att man bara svävar omkring på rosa moln med ett stort lyckligt leende som nybliven mamma, kan jag bara säga HA! Så är det inte!

Först har vi det fysiska, att repa sig efter förlossningen.Jag hade inga större känningar faktiskt men träningsvärk som heter duga. Sedan tre dagar efter förlossningen rinner mjölken till och med den så kommer alla hormoner som gör att man kan sitta och grina helt utan anledning, eller nja en bra anledning är att man tror att brösten håller på att sprängas och vill att bebisen ska äta men inte är hungrig nog ofta känns det som och detta kommer lagom till man åkt hem från BB och alla vill komma och hälsa på,så ett bra tips är att kanske vänta med besök en vecka eller så…

Så har vi då amningen..När mjölken rinner till så förvandlas brösten till enorma, röda, spända, värkande, bultande fotbollar som gör så ont att man inte ens kan andas på dem.Myyycket trevligt, jag som trodde att jag hade mjölkstockning..lite vet man.

Sen då.. den lilla bebisen som är så söt och doftar så gott så var ändå ganska oförberedd på att bebisen verkligen äter var tredje timme. Dygnet runt. Hela tiden. Nattsömn, vad är det? Eller sammanhängande sömn överhuvudtaget?Nu sover jag ju bättre än på evigheter kan inte minnas när jag sovit några timmar i sträck men ändå, man blir tydligen tröttare när man ammar och får bättre nattsömn, det ser jag framemot!

Det jobbigaste tycker jag är att man verkligen inte gör eller kan göra något annat än mata, mata, mata. Oftast sittandes i sängen framför TV:n. Sen när han är klar så ska han rapas, vilket ju kan ta upp till en halvtimme, sen lägger man ner han för att vila, nehej då sprakar det till i magen så man får byta blöja. Samtidigt kräks han så man får byta alla kläder också. Sådär, nybytt och ren och ny body, men då vill han absolut inte läggas ner för att vila. Bara bäras runt. Bära runt, vagga, vyssja, så, nu sover han äntligen. Försiktigt ner i sängen och preciiiiis när man hunnit in i duschen eller på toa eller ta sig en kopp kaffe så börjar gallskriket. Hungrig magknip, eller nyskiten-igen. Bara att börja om. Man sitter som en fånge  i sängen framför TV:n och plågar sig igenom våra bästa år, Ellen, Oprah, Doctors,etc. etc. Dygnet runt. Att äta en ostörd middag med ett glas vin har aldrig varit så avlägset..

Är det såhär det är att vara en småbarnsmamma?Sitta som en matmaskin och byta blöjor, se på dåliga program dag efter dag vecka in och vecka ut..nä jag vet ju att egentligen är det bara en kort period av ens liv och jag skulle göra det med ännu mindre sömn och pilatesbollar till bröst om så skulle behövas..Det dröjer inte många månader till innan han får börja med smakportioner och välling och så sover han hela natten och man får äntligen njuta av en middag eller varför inte en bra film i lugn och ro..

Du vände våra liv upp och ner men du är det absolut bästa som hänt oss.

 

 

 


2 Comments for this entry

 • Kaisa Engström

  Jaa du – så är det 🙂
  och en del har under årens lopp ‘plågat’ sig genom ett dussin födslar 🙂
  Som du sa så är denna tid så kort – sedan kommer andra sortens ‘plågor’/bekymmer…………

  …och så länge dom är beroende av ens dagliga omsorger så står man ut med vad som helst…en dag säger dom : Hej då morsan nu flyttar jag…

  Det kan ju komma en flyttanmälan med adressen och texten: Välkommen (och diska) ;D
  …det fick jag, behöver inte säga från vem 😉

 • nyblivna faster´n

  precis så är det…coh ändock skaffar endel (läs jag/vi) ytterilgare 4 barn, för man glömmer o längtar o tänker att det löser sig…för det går ju över. Men att vara mitt uppi det är ingen lätt match. (särskilt de där dagarna vissa veckor i åldern när efterfrågan (ständigt) ska göra tisseportionerna större). Då är man fast och låste HELA tiden…
  Märkligt att man “glömmer” det sedan, men helt underbart är det då en liten varelse väljer att flytta in i ens liv o bara ta över….
  OJ, så jag längtar efter att se och snoosa, hoppas att vi matchar så vi kan ses snart….

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...