I en annan del av Måttsund

Archive for May, 2012

sista sprutan

by on May.29, 2012, under Livet

Nu är jag färdigbehandlad för denna gång. Vi får hoppas att det håller i sig ett par månader iallafall.

Comments Off on sista sprutan more...

Vyssan Lull

by on May.29, 2012, under Livet

Sängen har fått fötter, fjädrande fötter, så nu kan man vagga hela spjälsängen. Mycket praktisk sak från BRIO. Rekommenderas varmt.

Vad har vi gjort annars idag då…

 Utöver lite shopping så har jag tränat i backen och tagit en långpromenad till återvinningen och så var vi till hamnen och titta lite vad som händer där…vilket inte var så mycket men fint var det 🙂

Comments Off on Vyssan Lull more...

Du är det bästa som hänt oss

by on May.27, 2012, under Livet

Det är en stor lycka att ha fått ett friskt barn som dessutom är sötast i hela världen 🙂 tillome när han skriker så att underläppen hänger ner till knäna..men till alla som tror att man bara svävar omkring på rosa moln med ett stort lyckligt leende som nybliven mamma, kan jag bara säga HA! Så är det inte!

Först har vi det fysiska, att repa sig efter förlossningen.Jag hade inga större känningar faktiskt men träningsvärk som heter duga. Sedan tre dagar efter förlossningen rinner mjölken till och med den så kommer alla hormoner som gör att man kan sitta och grina helt utan anledning, eller nja en bra anledning är att man tror att brösten håller på att sprängas och vill att bebisen ska äta men inte är hungrig nog ofta känns det som och detta kommer lagom till man åkt hem från BB och alla vill komma och hälsa på,så ett bra tips är att kanske vänta med besök en vecka eller så…

Så har vi då amningen..När mjölken rinner till så förvandlas brösten till enorma, röda, spända, värkande, bultande fotbollar som gör så ont att man inte ens kan andas på dem.Myyycket trevligt, jag som trodde att jag hade mjölkstockning..lite vet man.

Sen då.. den lilla bebisen som är så söt och doftar så gott så var ändå ganska oförberedd på att bebisen verkligen äter var tredje timme. Dygnet runt. Hela tiden. Nattsömn, vad är det? Eller sammanhängande sömn överhuvudtaget?Nu sover jag ju bättre än på evigheter kan inte minnas när jag sovit några timmar i sträck men ändå, man blir tydligen tröttare när man ammar och får bättre nattsömn, det ser jag framemot!

Det jobbigaste tycker jag är att man verkligen inte gör eller kan göra något annat än mata, mata, mata. Oftast sittandes i sängen framför TV:n. Sen när han är klar så ska han rapas, vilket ju kan ta upp till en halvtimme, sen lägger man ner han för att vila, nehej då sprakar det till i magen så man får byta blöja. Samtidigt kräks han så man får byta alla kläder också. Sådär, nybytt och ren och ny body, men då vill han absolut inte läggas ner för att vila. Bara bäras runt. Bära runt, vagga, vyssja, så, nu sover han äntligen. Försiktigt ner i sängen och preciiiiis när man hunnit in i duschen eller på toa eller ta sig en kopp kaffe så börjar gallskriket. Hungrig magknip, eller nyskiten-igen. Bara att börja om. Man sitter som en fånge  i sängen framför TV:n och plågar sig igenom våra bästa år, Ellen, Oprah, Doctors,etc. etc. Dygnet runt. Att äta en ostörd middag med ett glas vin har aldrig varit så avlägset..

Är det såhär det är att vara en småbarnsmamma?Sitta som en matmaskin och byta blöjor, se på dåliga program dag efter dag vecka in och vecka ut..nä jag vet ju att egentligen är det bara en kort period av ens liv och jag skulle göra det med ännu mindre sömn och pilatesbollar till bröst om så skulle behövas..Det dröjer inte många månader till innan han får börja med smakportioner och välling och så sover han hela natten och man får äntligen njuta av en middag eller varför inte en bra film i lugn och ro..

Du vände våra liv upp och ner men du är det absolut bästa som hänt oss.

 

 

 

2 Comments more...

lasersyn!

by on May.25, 2012, under Husbygget

Ja nästan som stålis! Fast inte på samma sätt.

Den 15’e knallade jag in på Koskelas och grillade ögonen, som att koka ett ägg!
Luktade läskigt när lasern fräste igång, men annars gick det bra.

Nu har det gått några dar och jag ser riktigt bra med vänster öga, men har lite dubbelseende ännu i höger. Men läkningen kan ta ett tag ännu så jag oroar mej inte. 🙂 Skönt i vilket fall, att slippa briller å linser som jag använt i typ 25år.

om nån undrar, så går en LASEK till såhär.

Mysigt? speciellt när dom skrapar av hornhinnan när alkohollösningen löst upp den? 🙂

 

//Erik

 

Comments Off on lasersyn! more...

by on May.20, 2012, under Livet

Vad händer i Måttis då..

Jag försöker hinna så gott jag kan med renovering..under tiden junior sover.

Har iallafall målat tak i vardagsrummet, tagit ner dom gamla taklisterna från övervåningen som jag har slipat och målat första varvet,Erik hjälpte mig med hörnklossarna som han gjorde längre för att som gamla listerna är såpass breda..klossarna har jag också hunnit måla första varvet.

Hallen har jag satt ett par golvlister, några kvar att sätta.

Igår åkte jag till uppåt landet vilket var trevligt, god mat som vanligt och väldigt bortskämd med Eddievakt 😉

Vi har hälsat på kusiner både i Rutvik, Sunderbyn och Övertorneå 🙂

 

Imorgon är det dax för spruta nummer 4. Erik är ledig imorgon och då blir det att luncha gott, storhandla och snickra lite.

Hejsvejs!

Comments Off on more...

Blockad Måndag

by on May.14, 2012, under Livet

Eddie fyller hela 5 veckor idag 😉

Idag förutom att vi haft trevligt besök har jag varit till Sjukhuset för att få blockadbehandling i nacken-äntligen!…på onsdag ska jag dit igen, jävligt obehagligt med jättesprutan men sååååå värt det.

1 Comment more...

whohoo

by on May.10, 2012, under Husbygget, Livet

Jag hann ta en långpromenad innan regnet..

och jag hann latexfoga smygar och måla listerna runt ett fönster i vardagsrummet!

Nu är Eddie nyäten och gissar på snart nybajsad.. han är illröd i ansiktet och gör lite krystljud av och till..

 

 

 

 

 

Comments Off on whohoo more...

Gubbkeps

by on May.07, 2012, under Livet

Erik har ju gubbkeps på sig nästan jämt..HIttade den här fina gubbkepsen som jag bara var tvungen att köpa 🙂 Lite stor än men om 2 månader borde den passa perfekt 😉

1 Comment more...

Vardagsrummet

by on May.07, 2012, under Husbygget

Jag gjorde ett ryck i vardagsrummet igår.Rev bort resten att heltäckningsmattan och kastade upp lite grejjer på loftet.

När vi sen bytte skift på bajs och mat fabriken så fortsatte Erik att tömma/sortera resten utav grejerna, för nu ska allt bort så vi får börja med golvet..

så här ser det ut för tillfället

Måste hinna måla taket en sista varv innan vi börjar med golvet.. helst hinna sätta upp taklister också men det kan ju faktiskt göras efter golvet är på plats…

 

 

Comments Off on Vardagsrummet more...

1 Månad

by on May.06, 2012, under Livet

Veckorna bara flyger förbi och på onsdag blir Eddie 1 månad gammal. Tiden går så fort så man knappt hinner med.

Han gör inte så mycket annat än bajsar, äter och sover. Men jag tror att jag fick första leèndet idag 🙂

Trodde inte han gillade att bada, men när pappa Erik bada han så var han sååå nöjd. Tror att han hade kunnat sitta där hela kvällen.

Vi har fått massor med kläder av nära och kära och dom tackar vi för:)

Comments Off on 1 Månad more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...