I en annan del av Måttsund

Archive for February, 2012

Taklist&dekorklossar

by on Feb.29, 2012, under Husbygget

Nu är det inte många meter taklist kvar som ska upp!

Nu är klockan 21.45. Måste ta in sängkläderna som är ute på vädring och orka duscha.

Comments Off on Taklist&dekorklossar more...

Nu var det ett tag sen!

by on Feb.28, 2012, under Husbygget

…som jag skrev något här! Jag har fullt upp jag med, jobbar och sliter, slungar snö, sover, fiser och pysslar på!
Kallt...
Vi har iaf fått en kall vinter i år med.

Pysslat lite med mina importförsök med…  LED lampor i p-ljus och nummerskyltsbelysning har jag satt i bilen. Slipper väl att dom pajjar hela tiden nu iaf.


Dekaltrimmat VW-märket åxå.. 🙂 haha, känner mej som 18 igen!

Ny, skarpare och ljuskänsligare backkamera har jag klämt dit åxå.

Sen skulle jag uppdatera mjukvaran i GPS’en, eldade igång kaminen när jag ändå var där nere i ladugården och myste, varmt och skönt.. så ledde det ena till det andra, åsså…


Passade på att göra lite småfix på folkan 🙂

Import, liten ½” muttermaskin, provkört den på jobbet, funkar prima! 1,15kilo och drar samma som en IR för 2800+moms, så det känns bra.

kommer funka finemang med min lilla kompressor, som nu står i blivande vardagsrummet, där vi kört spikpistol

och den är ju trots allt färgmatchad till min andra nya familjemedlem.
ESAB c170 3PH
Den var inte gratis, och köpte loss en gastub igår åxå. Nu ska man väl få lite saker gjorda!

Ska snart börja fixa och bygga lite på spiraltrappan som ska upp i vardagsrummet upp till loftet, det kommer ta en hel del tid.. Ska klä öppningen med MDF först, sen ska vårt fina golv läggas

Alltså uppe på loftet då 🙂 i vardagsrummet är det ännu långt bort innan vi kan lägga det.
Jag har hängt i en dörr uppe åxå, till den den av övervåningen som nu är förråd och kommer förbli orenoverad/oisolerad ännu nått år, och Jaana har verkligen gjort ett dunderjobb, spacklat, slipat, listat och satt smyg i alla fönster, jag är gravt imponerad! Tur att hon är händig 🙂
Men men, när MDF’en är på plats ska trappan dit, eller först ska översta trappsteget passas in. Sen ska centrumröret till spiraltrappan vägas in, så det är lodrätt åt alla håll. Då kan jag märka ut var det ska fätas i betongplattan och borra och slå fast expanderbulten. Sen ska röret lyftas av, bäras ner i ladugården och borras hål i, måste svetsa fast blindmuttrar som håller två bultar, till ett par trappsteg, för dom snurrar i hålen. Suck.. Nåja nu kan jag ju göra det själv iaf, när jag har en svets. “Det känns tryggt” 🙂

Nåja nu ska jag inte skriva mer, för jag har inget vettigt att säga.

Gonatt, ni som läser.

 

//Erik

 

1 Comment more...

Snö&en st Erik av högsta kvalité

by on Feb.28, 2012, under Livet

Jahapp. Imorse 05.40 satt man fast med bilen. Ca 70 meter från kallaxvägen-surt!#&%/(%&#  Skottade ett bra tag, det var snö ända upp till knäna & packat under bilen, då spelar inte dom dryga 210 hk någon roll, sitter man så sitter man.  Hade ingen möjlighet att backa tillbaka  eftersom det var lika jävligt åt båda hållen så det var bara att fortsätta.Kom lös iallfall efter ett bra tag!

Med magen ivägen & den ena krampen utlöste den andra så var jag tvungen att ringa och väcka min älskade sambo 😉 Han kom som blixten min räddare i nöden. Soooom vanligt 🙂

 Kul att skotta.INTE!

 

Tänkte att jag skulle överraska Erik med att köra snöslunga hemma så han slipper göra det sen efter jobbet..tar ju ett par timmar. snöslunga ungefär i 2 timmar sen var det kört.Om man kan kalla det för att gå så gick jag upp till huset, eller  Ja nått ostbågeaktigt ont i magen gå stuck. 

Var ju fortfarande rörlig när jag kom in, så jag städade, dammsög osv ett tag och sen la  jag mig i sängen. Tanken var bara att ligga ett tag för sen skulle jag upp och snickra på loftet-eller hur! Men dra åt &%#¤&% så ont jag hade.Inget snickrande idag inte!

Erik var ju iallafall tvungen att slunga resten..Men tanken var ju god.

 

1 Comment more...

En saknad vän

by on Feb.25, 2012, under Livet

 

 

 Jag kan fortfarande inte förstå att jag inte får se dig mer.

Comments Off on En saknad vän more...

Classic Brown

by on Feb.24, 2012, under Husbygget

Nu har vårat parketgolv kommit och igår hämtade vi det från min brors firma.  Hela 2 meter och 26 centimeter långa.

Ett paket vägde 26 kg och det var en hel del som skulle lastas först på släpet och sen in i huset. Pust! nåja, gick ju bra ändå, vi fixa ju det trots våra skavanker 🙂

Erik får mig alltid att skratta och som igår vid fel “tillfälle” då blev det EXTRA tungt kan jag säga, nåja, skratt förlänger livet!

 

Är ledig idag så tänkte fortsätta uppe på loftet med b la lister. Inte så bara med den taklutningen, men köpte hörn/dekorklossar från Bygma som jag också har använt i hallen tidigare,kostar 90 kronor paret men klart värt det och snyggt! måste bara sågas och trixas till lite så vinkeln passar. Men det fixar jag. Är ju på god väg.

 

Comments Off on Classic Brown more...

pust

by on Feb.18, 2012, under Livet

Snickrat,målat, gipsat, plockat bort-städat, spacklat, satt dörren på plats mm. Det har vi hunnit med på loftet idag.Skönt!

 Nu är det kväll, & ska åka till Sunderbyn på en, två, kanske tre koppar kaffe..

Erik “skulle” bara uppdatera Gps:sen i bilen igår… några timmar senare var fronten och lite till borta på bilen. Så nu är han där och plockar ihop igen och kommer säkert på nått nytt “projekt” ja, det är ju typiskt Erik… 🙂

Comments Off on pust more...

Specialistmödravården

by on Feb.17, 2012, under Livet

Jag var  igår till specialistmödravården..igen. Gick igenom lite grejer och fick göra ett ultraljud för att mäta honom. Det var overkligt att se en liten bebis på skärmen, som faktiskt ser ut som en bebis & inte e som en alien, som dom ser ut i tidiga ultraljud.

Han vägde drygt 2 kg..som dom väger i v34, jag är i v31… nåja är ju inga exakta mått. Måste dit igen om ett par veckor, vi ska gå igenom igångsättning, förlossningsplan mm. Sen ska jag inom en snar framtid göra en bäckenbottenröntgen.

3 Comments more...

Kissekatterna

by on Feb.17, 2012, under Livet

Nu ligger dom äntligen och sover efter en hel del bus!

Comments Off on Kissekatterna more...

Agnes&Ella

by on Feb.17, 2012, under Livet

Idag hade vi besök från Sunderbyn

 

Comments Off on Agnes&Ella more...

Bilbytar dagar

by on Feb.15, 2012, under Livet

Vi hade ju lite bilbytar dagar förra veckan. Jag körde pappas bil pga en service som skulle göras på den på Rondellens bil(som slutade med att Rondellens bil rekomenderade Erik att göra servicen istället, eftersom det dök upp lite oväntade problem, dom visste att han är duktig 🙂 Det var bl a byte av Eloysvätska) pappsen körde min Våffla. Erik körde pappsen bil nån dag och jag körde Eriks. Sen körde svägerskan pappsens bil och jag körde brors Våffla..

& när jag körde min brors bil, så kom min underbart mogna 30 + personlighet fram.. vilket LJUD på bilen! varje gång jag starta bilen rös till-av lycka.Älskar dåva mullrande motorljud, det har jag alltid gjort.. mjo och det där med mogna.. när jag var till Storheden på lite halvdjävligt humör så gasa jag till med bilen när folk skulle gå över vägen. Majoriteten såg skräckslagna ut med en eventuell ¤%#%#korv i byxan, medans vissa råglodde med sur min : )  ja jag är en ond människa. En mogen 30 plus höggravid kvinna i sina bästa år.

På tal om en annan “bil” händelse, så var jag påväg hem& körde mot Bergnäsbron på vänster sida( filen går ihop precis före bron) så kom det en kille i sin häftiga penisförlängarbil(som en kollga på jobbet kallar dessa sportbilar) och börjar gasa precis innan filerna går ihop-IDIOT!han ska lämna företräde till mig. Envis som jag är gasa jag på och hann precis,pust..sen körde lillpenisen med heljusen på hela vägen ända till rödljusen..kanske för att jag visa fingret åt han hela vägen..Brukar INTE göra sånt i vanliga fall, men han förtjäna det.

Nåväl, gick in på Konsum och såg att en kille råglodde på mig, hade lust att fråga han om han aldrig sett en gravid kvinna förut, men lät bli. Väl sen när allt var färdighandlat gick  jag till bilen och såg att han som råglodde va killen med den röda lilla sportbilen jag visat finger till…. så kan det gå 🙂

2 Comments more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...