I en annan del av Måttsund

Archive for December, 2011

Vinterbilder

by on Dec.29, 2011, under Livet

Några vinterbilder från Päronen uppe i norr 🙂

Otroligt att älven fortfarande inte har frusit, det är ju snart januari!

Comments Off on Vinterbilder more...

Mysväder!

by on Dec.29, 2011, under Livet

Dagens promenad blev längre och lite jobbigare än vanligt, fick pulsa i snö ett par kilometer..brukar gå på skogsvägar och dylikt så mycket det bara går så att nalle får springa lös..ingen skoter hade hunnit köra än men det gick bra iallafall, inte lika smidigt som förut men ändå bra gjort med tanke på hälsan.

 

 

Comments Off on Mysväder! more...

Brio happy

by on Dec.29, 2011, under Livet

Var till Barnens Hus i Haparanda på fredagen för att titta på vagnar.. kan man säga att jag impulsköpte en vagn eftersom vi ändå måste köpa en förr eller senare..? Ja,iallafall så kom jag utrullandes med en Brio Happy sittvagn med lift och lite till..och några tusen fattigare..

Nu har vi en vagn iallafall-Check!

Comments Off on Brio happy more...

Julen 2011

by on Dec.29, 2011, under Livet

Åkte upp på torsdag till päronen, fick koppla bort huset/renovering i några dagar iallafall och bara vara.. Skönt!

Julen firades med föräldrarna,syskonen,syskonbarnen & deras sambon 🙂 Tomten var snäll i år också 🙂 Det enda som saknades var min sambo, som firade julen i Rutvik hos hans bror med familj.

Iallafall var det MASSOR med go mat, gofika, choklad allt som hör till julen 😛

Finska smörstjärnor som mamma alltid ser till att ha massor av kring, under och efter jul-MUMS!

Comments Off on Julen 2011 more...

Magen 22+6

by on Dec.18, 2011, under Livet

Så ser magen ut i snart vecka 23

Var förra veckan på torsdag till BM & tog lite prover & lyssnade på lillhjärtat,vilket var lite svårt,för han levde om så mycket.. 🙂  Proverna var bra, till och med blodvärdet, vilket jag trodde kunde ligga lite lågt.

Ska dit igen den 11/1, det måste jag komma ihåg, för nu missade jag kontrollen med nästan 3 veckor…oops!

Comments Off on Magen 22+6 more...

Hallen

by on Dec.18, 2011, under Husbygget

I hallen har det hänt en del. Tapet har kommit upp på väggen och elen är kopplad.

Comments Off on Hallen more...

Äckelmatta

by on Dec.18, 2011, under Husbygget

Nu åkte äckelmattan bort från vardagsrummet.

känns redan mycket fräschare!

 

Comments Off on Äckelmatta more...

GolfGarden

by on Dec.18, 2011, under Livet

Igår var Erik och jag på GolfGarden.Gott var det med julbord och dryck (julmust för min del…) och sen var det dags för mångkamp-för alla utom för mig.  Hade nå jävulst ont (foglossning + nerver i kläm lite här och där) Samt att jag inte annars heller mår 100.

men… Eriks lag blev 2:a & Erik blev individuell  mästare! 🙂

Comments Off on GolfGarden more...

Nsd=%&#”¤%

by on Dec.18, 2011, under Livet

Nsd ringde mig i fredags för att dom skulle skriva en artikel om Akuten i Sunderbyn.  Ok,tänkte jag,var ju med om en del så berätta min historia och när jag läste den idag så var det ju inte rätt. Ringde till redaktionen och han svara att “man skriver ju bara på ett ungefär” jaha,men då är det ju lika för fan lika att ni hittar på egna historier istället för att ringa och fråga folk!

Dessutom fråga dom inte om jag ville vara med me namn,så man blir  extra förbannad när dom inte skriver det man säger heller-Idioter!

Comments Off on Nsd=%&#”¤% more...

akuten

by on Dec.14, 2011, under Livet

Igår fick jag åka till akuten.

Var till vårdcentralen  igår pga misstanke om struma.Tyckte att min puls låg lite väl högt hela tiden med hjärtklappning ,tryckande känsla i bröstet, andningssvårigheter,tryck i halsen& ännu värre  är det på  nätterna,pulsen stiger såpass högt att det är omöjligt att sova med trycket över bröstet och en känsla av igenproppad hals..pulsen ligger omkring 105-120 slag/minuten. på natten av och till högre. Iallafall…

Väl på vårdcentralen lyssna läkarn på hjärta och lungor och skickade mig på provtagning och EKG. Ett blodprov som man tar för att se om man har propp visade positivt och EKG visade avvikande värden-så då blev jag skickat till akuten.

Väl på akuten blev jag sängliggandes,det togs en massa blodprover och blev kopplad till en ekg apparat. När väl läkarn kom så sa han att jag måste på röntgen pga att blodprovet som togs för propp visade fortfarande positivt och ekg visade att nått är galet.

Inom en halvtimme skulle jag röntgas-bra tänkte jag..både vanlig röntgen och kontraströntgen av lungorna.Efter ca 4/½ timme blev jag tillkallad till RT. då var klockan 16.30. Läkarn skulle titta på plåtarna först och bestämma om jag skulle göra en kontraströntgen,efter ett par timmar tänkte vi att det inte behövdes-men icket 19.30 kom sköterskan och sa att jag måste göra en kontrast RT också. Efter 20 minuters stickande så hittade dom en bra kärl till  infusionsset ,den  infusionsset sköterskan på akuten stack in enkomt för att jag skulle på kontr.RT dög tydligen inte. Väl färdig där så skulle jag meddela nere på akuten att jag är färdig så att jag skulle slippa vänta (hade då varit på akuten drygt 9 timmar) Läkarn skulle då titta och meddela mig om dom ser propp i lungorna. Jag var och sa till ett par ggr om att jag vill ha svar.Hade inte fått äta nått pga undersökningarna-gravid och inte få äta på 13-14 timmar gjorde mig inte tålmodig precis..( I slutändan blev det först efter 17 ½ timme  jag fick mat…..)

klockan 21.45 kom sköterska och sa att läkarn vill göra en ultraljudsundersökning pga EKG:n.Men va i helvete tänkte jag,ska jag VÄNTA på det också!! Mycket riktigt..

Vid midnatt fick jag ÄNTLIGEN svar. Läkarn gjorde ultraljudsundersökningen och fick till svar att ärren jag har i hjärtat sen en tidigare sjukdom (1999 hade jag hjärmuskelninflammation som ger ärr i hjärtat om man har turen att överleva,vilket jag uppenbart hade.) Eftersom jag är gravid och ska pumpa blod för två vilket är 50% mer blod som ska pumpas ut än normalt + vätska som trycker på hjärtat blir det för mycket för mitt hjärta så därför visade EKG:n avvikande + förklaringen till höga pulsen. Det kommer att bli värre ju större barnet blir sa läkarn, ingen tröst men tar en dag i taget och får tänka att belöningen är stor i slutändan.

Ingen blodpropp i lungorna hade jag,men eftersom propp provet visade positivt kan jag ha haft en propp eller så är det en påväg.Då ska jag isåfall åka akut till akuten igen-jo,säger bara det att INNAN jag åker dit är jag i koma eller halvdöd,fyfan i helvete vilken upplevelse. Ni som känner mig vet ju at jag fått vara där ett par gånger…… har väntat mellan 6-8 timmar varje gång,men då har läkarn iallfall sagt hur-när-vad som händer med jämna mellanrum & fått ÄTA. Hade jag haft propp i lungorna hade jag fått veta det efter 13 timmar.nice!

Svar på Strumatestet får jag förhoppningsvis under veckan..

Tack för alla sms och samtal allihop! & Tack till min fina älskade sambo för sällskapet så jag slapp räkna takplattor och för smörgåstårtan som han överraskade mig med mitt på natten <3 😉

 

1 Comment more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...