I en annan del av Måttsund

Archive for June, 2011

jord

by on Jun.24, 2011, under Husbygget

Åkte till storheden efter jobbet igår och köpte jord. Billigt var det.. ett släp 180kr!

Sen skulle jag kika in på Blomsterlandet för att se vad som finns.. mycket riktigt kom jag ut med ett pilträd som knappt rymdes i bilen..och då pratar jag om längden såklart.  Åkte även till K-rauta. Köpte 2 Boll Thuja som kommer att planteras framför altanen så småningom.

Comments Off on jord more...

Midsommarafton /Hallen

by on Jun.24, 2011, under Husbygget, Livet

Åker vi norrut. Vädret är sådär..hade ju kunnat vara bättre..

Brorsan har förresten flytspacklat hallen för ett tag sen, det blev superbra! Nu slipper vi gå på golvärmeslangarna.. Snart har vi 16 kvm stooor hall med en massa förvaringsutrymme. Najs! Vi kommer att köpa skjutdörrsgarderob som går längs ena väggen som kommer vara ca 3.50 bred.. + en massa småförvaring i farstun.

Comments Off on Midsommarafton /Hallen more...

En himla massa mekande.

by on Jun.22, 2011, under Motorprojekt

Jag har inte uppdaterat här på länge nu, men det beror på att jag haft ganska fullt upp ändå.

Det var besiktningsdax på bilen, iallafall.. Svetsade avgassystemet och bytte bromsarna bak, nya skivor, ok och belägg. Klockrent.

Så tog jag med mig min kära svåger och åkte ner till umeå, eller rättare sagt en bit söder om. Skulle hämta en trappa där. Hookade på släpet och brummade iväg. Ca 3 mil norr om umeå kokade bilJÄVULEN. =(#¤#”=%/&&(¤#=(%!?!½ .. attans! Tog oss till umeå, tankade vatten och körde vidare söderut. Så fort jag släppte gasen så gick den inte rent, utan på bara 3 cylindrar. Aha då trilalde ju poletten ner, blockpacknignen har gått. Köpte trappan, lastade, tankade vatten hos säljaren och åkte norrut igen. I Umeå fick vi tanka 3 liter vatten. Och så höll det på ca var 3’e mil på väg hem.

Väl hemma var det bara börja plocka isär lite prylar.


Vatten i oljan, inte ett bra tecken.

Ganska tydligt att 4’e cylindern blivit ångkokt. Mer regel än undantag iofs.

Nåja ska göra en lång historia kort. Slipat in ventiler, bytt ventiltätningar, satt i en gänginsats till en pinnbult för grenröret, bytt alla packboxar och packningar, motionerat lyftarna så nu är det inget ventilknack mer heller, klistrat topp och kamaxelbrygga och satt ihop skiten. Här är lite osorterade bilder i blandade färger.

piffat till ventilerna, och slipat in dom i sina säten

åsså vare klart, typ, nästan

Det är väl vad jag pysslat med i ladugården ungefär.
Nu går bilen som en klocka, dvs lika som förut iallafall, haha 🙂 Trist bara när jag ändå ska byta motor i den att jag var tvungen att skruva i denna..

Så tog jag in klipparen i ladugården.. tänkte kolal knivarna om det var dax att slipa dom.
En timme senare såg den ut såhär:

Fick beställa lite nya prylar.. så nu har jag bytt knivarna i klippbordet, svetsat på “glidytorna” ute på kanterna på klippbordet, och ett fäste till plåten över drivremmen på klippbordet.. Borrat ur en bult som var av för avgaspipan och satt i gänginsatser för båda bultarna för aluminiumet i motorn var lite. dåligt där. Satt i ett par gänginsatser i bakaxeln/växellådan, för dom var slut gängorna för 2 bultar som höll den i chassit. Fyllt i nytt fett i växeln med, för det ska INTE va olja där, om nu nån trodde det.. Har svetsat ihop avgassystemet med, för det var “flerdelat” åsså har jag svetsat på en dragkula bak på klipparn.. bra om man skaffar nån liten trädgårdsvagn till den så småningom. 🙂 Det sitter inga hjullager fram utan bromsbussningar så det har jag bytt, men måste byta en hjulaxel vänster fram, om jag inte kan bygga på med svetsen och slipa den runt istället.. åsså har jag bytt till original lyftwire och hjälpfjäder till klippbordet istället för kedjestumpen som satt där… ja och apropå det svetsat manöverspaken till klippbordet, för fästet hade gått av, och bytt en bussning till den..

Sååå.. lite saker har man ju gjort med den iallafall.. ojoj vad den klipper fint nu med nya knivarna 🙂 Nu ska jag bara byta bussningar till rattaxeln, har dom men inte bytt än, får skylla på att jag är slö eller nått .. .suck.

Vad har jag mer gjort sen sist i mek-väg, inte mkt.. plockat isär en topp åt svågern..

..och bytt bromsslangar, krängningshämmarstag och monterat dragkrok på sambons bil..

..och haft loss plasten runt/ovan, och tanken på fyrhjulingen, och ventilkåpan och limmat packningen på den, då den rök när vevhusventilationsslangen råkade vika sig..
Den som intekan nått om motorer undrar väl vad jag svamlar om menmen ..  nu fick ni lite sömnpiller att läsa istället.. 🙂

Nu är det sovdax, så jag orkar jobba imorrn.. just det, med ännu mer mekande *gäsp*

gonatt //Erik

 

 

Comments Off on En himla massa mekande. more...

Nya äventyr

by on Jun.08, 2011, under Livet

Promenarar ofta och länge. Hittade en ny skogsstig idag en bit ut mot Kallax(lagom bred för att kunna köra race med 4-hjulingen:) )nyfiken som man är så var jag ju tvungen att se vars den leder..Jo, till Eljusspåret! det var bara uppförsbacke,Häärligt! imån blir det en ny sväng dit,bäst att ta med vatten om det är lika varmt som idag 😉

Dessa bilder är på en väg jag brukar gå upp och ner upp och ner.. en lång seg backe,det gillas!

Over&out!

1 Comment more...

Regn

by on Jun.02, 2011, under Livet

Jahapp, skulle det verkligen regna idag också!? Tur att jag och Nalle var på långpromenad innan det börja regna.Hoppas att det spricker upp snart..Det är mysigt med regn, men förjävla tråkigt!

Comments Off on Regn more...

Chokladbollar

by on Jun.02, 2011, under Livet

Brukar aldrig baka, bakning är inte alls min grej, men idag gjorde jag chokladbollar.

Kan någon motstå dessa smaskiga och chokladiga små underverk.

1 Comment more...

by on Jun.01, 2011, under Livet

1 Comment more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...