I en annan del av Måttsund

Archive for February, 2011

Ella

by on Feb.27, 2011, under Livet

Ella hälsade på faster och Farbror krycka igår. Passade på att fota henne lite. Drygt 100 bilder blev det, här är några stycken..

3 Comments more...

I Brist på vatten

by on Feb.27, 2011, under Husbygget

Fortfarande inget vatten FÖR ATT Rörmokaren som var här och fixa nya ledningar/avlopp har gjort fel! Han har satt en koppling (med 90 graders böj) under golvet och det får man tydligen inte göra!!(Enligt VVS firmor jag frågat) Vad ska vi göra nudå? Annat än att gräva upp baki huset.

Skicka räkningarna till röris som gjort fel kanske.

Alltid ska det jävlas.

Comments Off on I Brist på vatten more...

Vattnet har frusit…

by on Feb.22, 2011, under Husbygget

Vi verkar inte vara ensamma om problemet…

Comments Off on Vattnet har frusit… more...

Isolering/Golvvärme

by on Feb.22, 2011, under Husbygget

Erik har varit flitig & lagt ut isolering samt golvvärme. Vi kommer att ha vattenburen golvvärme i alla rum utom köket.

Gamla/-Nya hallen totalt ca 16 kvm

Comments Off on Isolering/Golvvärme more...

12 Röda Rosor

by on Feb.15, 2011, under Livet

& ett par otroligt fina ord

Du gör mig lycklig..alla dagar alla timmar varenda sekund

/Jaana

 

Comments Off on 12 Röda Rosor more...

Pre-Op

by on Feb.14, 2011, under Livet

Tjolahopp, den 24’e smäller det, då ska jag in på sjukan och karvas i!

Det bärjar kännas som jag är stammis på sunderbyns sjukhus nu efter alla besök man gjort. Redan varit inlagd 2 gånger och gjort åtskilliga besök, bara senaste halvåret.. Är jag överdrivet sjuklig? För bara nått år sen använde jag knappt ens plåster?? Hmz.

Första gången tappade jag temporärt synen på ett öga, en dag på jobbet. Nämnde det för Jaana som tyckte jag skulle ringa vårdcentralen, sagt och gjort.. ringe dagen efter såklart. Dom remitterade mig omedelbart till akuten i sunderbyn, där jag blev sittandes Hela dagen. EKG hit och EKG dit och bla bla bla bla. dom misstänkte en TIA, fast dom såg inget direkt onormalt på mitt EKG. När jag spenderat 9 timmar i maskinen fick jag nog.akutläkaren verkade väldigt osäker, främst på sig själv, och jag hade räknat alla hålen i takpanelerna i rummet jag låg i, samt irriterat mig på den kommunala sjukvårdens klocka som tickade högt på väggen. Jag slet av mig klisterlapparna från maskinen och åkte hem, Fick dock utskrivet Trombyl som jag knaprar nu, i förebyggande syfte. Läkaren kom efter många om och men fram till att det kan bero på Förmaksflimmer. När jag börjat äta tabletterna har iaf trycket över bröstet och hjärtklappningarna jag får på kvällarna nästan försvunnit helt, så något måste ju vara bra med dom iallafall. Efter lite ultraljud av halsvener och sånt väntar jag nu bara på att få mäta arbets-EKG, något jag väntat på sedan April, pga mina tidigare “hjärtklappsfenomen”. 10månader har gått, får se hur länge till jag får vänta på att ta det…

Andra gången var 15 december, hade fått en ispropp i en ledning i huset, som jag tänkte få hjälp av rörmokaren med. Men innan han kommit, hade jag satt igång att lösa detta på egen hand. Jag stängde av vattnet. Jag skruvade av duschblandaren, och körde ner en hård plastslang i ledningen som frysit (varmvattenledningen till duschblandaren, ligger förmodligen för nära stenfoten som fick den att frysa..) nåja, jag var fiffig, tog min plastledning och förde ner i PEX-ledningen. Perfekt tänkte jag, använde den som sugrör och sög ut allt kallvatten som låg still i ledningen. Sen kokade jag upp lite vatten, tog en munfull som jag med slangen blåste ner mot isproppen som satt ca 110cm ner i ledningen. Det gick skitbra Kände hur plastledningen jag blåste i matade efter i takt med att isproppen smälte. KABLAM så släppte isproppen, och jag ryckte plastledningen ur truten! Lagomt blöt. Det låg vattentryck kvaar i röret pga isproppen som fick allt i ledningen att komma ut i ansiktet på mig. Det kändes konstigt i munnen..Gapade och tittade i spegeln, den hårda plastslangen (en blå bränsleledning till en eberspächer dieselvärmare) hade åkt in i munnen och hyvlat bort lite skin i gommen.. Tog en näbbtång och ryckte bort skinnfliken, det kändes ju konstigt annars. Sen ringde jag vårdcentralen får jag såg ett hål(!) precis på sidan av gomseglet men kände inget konstigt.. Dom tyckte jag skulle komma inom det blev värre..
1 timme senare kunde jag inte svälja, för jag hade SJUKT ont i halsen.
Dom remitterade  mig även denna gång till akuten, sunderbyn. Fick åka upp till öron, näsa och halsavdelningen där jag fick spårvätska och fick testa på datortomografi (igen).
Fått undersöka både ryggen (diskbråck, se nedan) och en krossad stortå (liten arbetsplatsolycka i april förra året) i en sånhär jättetorktumlare.
Nåja, det visade sig iallafall att plastslangen hade åkt in i halsen och skjutit in luftfickor mellan vävnader i strupen hela vägen från gomseglet ner till halsgropen ungefär, precis bredvid halspulsådern på vänster sida.
Så låg man där!
Inlagd med antibiotikadropp och förbud att äta något överhuvudtaget, inte ens vatten fick jag dricka, så jag fick näringsdropp och vätska intravenöst. Läkarna var dock mest orolig att luftfickorna skulle öppna upp sig mot bukhålan, men det gick bra. Morgonen jag vaknade på sjukhuset fick jag nog, ringde på sköterskan, sa att jag skulle få åka hem och hon plockade så snällt bort alla nålar och slangar. Sen åkte jag hem, sov i egen säng, körde snöslunga i 40cm snö på gården och sen åkte vi till egypten (se äldre inlägg).

Och nu Tredje gången. Den 24’e Feb ska dom kapa bort lite i en disk i ryggen mellan L4 och L5. dvs längst ner på ryggraden. Sen ska dom mejsla bort lite i en ryggkota så nerverna som går ner på vänster sida får lite spelrum. Kanske man slipper all smärta?
Läkaren lovade till 99% ett 100%-igt tillfrisknande(!) SKÖNT att slippa allt ryggont! Men det tar ju ett tag, 4-8veckors sjukskrivning.. så.. Suck! “De 3 första månaderna får du Inte lyfta mer än 15kilo” .. alltså, WTF?! Jag behöver en betjänt! Fast det var ju individuellt, kan gå bättre för mig om jag har tur. Vilket jag tror att jag har 😉 Tror iallafall att Jaana kommer att få slita hårt och ladda med extra mycket tålamod med mig närmaste tiden.
Vilken kommer att bli svårt, Finska som hon är.. 😀

Nåja inget blogginlägg är kul utan bilder så.. Jag använder nu en LÅNAD bild från nätet, men den är den som är mest lik bilderna jag fick se från magnetröntgen.


Man ser att den grå massan i disken typ hel saknas, och att disken pressas ut i ryggen och helt stryper nervstammen.
Detta var den bild som mest liknade min, måste fråga läkaren om jag kan få kopior på mina egna..
Man måste väl få ta del av sina egna journaler? 😛

Nåja så ser det ut NU, så nu vet ni alla(tre?) som läser denna blogg ;D

//Erik den otursförföljde

7 Comments more...

Different Angles..

by on Feb.14, 2011, under Livet

 mixing old with new..

Comments Off on Different Angles.. more...

Confessions of a Shopoholic$

by on Feb.13, 2011, under Livet

Nya gardiner..Nöjd! Eftersom vi har 4 fönster i köket så är det ju 4 ggr pengarna, trodde Erik skulle svimma när han hörde va dom kosta men icket.. han är ju lika mycket shopoholic som jag. Hittade en jacka med prislappen kvar.. smusslar han? Man blir sån man bor med..eller ?

Trots Eriks ryggont var han snäll&kopplade fönsterlampsuttag åt mig…när han ändå höll på så bad jag han koppla taklampan i köket&sovrummet.

Såhär ser lamporna ut jag shoppat..Sweet 🙂

Over&Out//Jaana

2 Comments more...

Hobbysnickare

by on Feb.13, 2011, under Husbygget

Det är kul att vara Hobbysnickare. Hemmafixare. Det är roligt med BRA verktyg.Härligt att Bygga Bo och  att skapa något eget. Den där känslan att övervinna problem som huset ställer till ibland, stolthet när man är färdig och gjort sitt bästa- Det känns jävligt bra.

Jo, Påtal om riktiga snickare..

Så var Barry The Builder hos oss igår. Han körde skoter hit från Sunderbyn och sen drog han på sig arbetsbyxorna. Det kändes konstigt att stå 3 steg bakom och bara vara hantlangare.Drömde mig  bort att jag var trissmiljonär som bara stod å peka vad som ska göras med en kaffekopp i ena handen.hmm iallafall… Han rev bort  en del timmer  ända ner till stenfoten och fyllde i med betong mellan nya och gamla hallen. Nu är det bara resten kvar, dammsuga, plast, isolering mm

Vi SKA/MÅSTE gjuta nästa fredag, för att min kära sambo ska opereras(Ryggen) och då får han inte ens lyfta ett mjölkpaket har doktorn sagt!

Ser en bild framför mig att Erik ligger i sängen med en betjänt ringklocka och väntar på service de kommande veckorna..huuh, bäst att ladda batterierna

//Jaana

1 Comment more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...