I en annan del av Måttsund

Archive for May, 2010

Sommarens antåg..

by on May.26, 2010, under Husbygget

Med sommaren kommer gröna gräsmattor och varma ute-dagar..

Vad har jag och min underbara sambo pysslat med sen sist då.. Ja vi har faktiskt inte gjort så mkt i själva huset, utan vi har passat på att pyssla lite ute, så man får lite frisk luft 🙂

Av lite rivningsvirke skruvade jag ihop ett par bänkar. Ja kanske inte speciellt snygga men blev rätt okej att sitta på, tillochmed för en diskbråcksninja som jag själv.

Jag fick en gammal inbyggnadsmicro av min bror , för att den var lite halvpajj, måste fixa det, men då var ja ju tvungen att kasta upp ett till överskåp. 🙂

Då tyckte Jaana att de blev för mörkt, så väck me den svarta tapeten bakom glaset!
Och dit me en bling-bling silver 🙂

Sen slet jag bort slagportarna på ladugården, på fasade som är mot huset. Satte in gångdörren som satt på baksidan av huset förut.
Lite småpill kvar, men här sitter den nu!


Fast vitmålad och spröjjsad 🙂

Då hade jag ju blivit varm i kläderna, så Jaana tog hinken och har målat en hel del av ladugården, för det behövdes verkligen. Falurött såklart! Hon har målat fönster och knutbrädor vita i vanlig ordning, och oljat bron som syns på sista bilden här ovan!

Själv satte jag igång med att mäta de stora slagportarna bakom ladugården. Dom sjunger verkligen på sista versen, så när jag ändå kommit igång med snickrandet i ladugården så fortsatte jag!

Börjat snida på nya garageportar. plywood och 40×70-regel bygger jag med. 244höga och 150-155cm breda är dom, Ja en är bredare, den kortare ska bli “överlappande” sen på den andra med en flärp, typ.. Dom är lägre än de som sitter un men öppningen ska minskas lite, 250cm höga portar räcker ju gott! (för mej iaf)


Sådär! Fast nu dröjer de nog ett tag innan dom kommer på plats. Några varv faluröd på utsidan och vitmålat kryss, insidan tror jag jag ska pensla med slipersolja kanske..

Här är portarna som ska ersättas..

Jajust på bilden syns ju åxå ett bord jag skruvade ihop, måste ju ha nått som passar till bänkarna jag gjorde.

Och fönstret till vänster på bilden är det gamla badrumsfönstret. Det var så mörkt i lagårn så jag var ju tvungen att sätta dit ett fönster.
såhrär ser det ut nu, saknas lite foder å så bara 😛

Utsikt från ladugården mot huset.. ja det börjar bli grönt i måttsund. 🙂

mitt “snickeri” 🙂

och vår nu VÄLDIGT smutsiga weekend-racer!

Bara ännu inte monterat rullarna där längst fram, hmmz 😛

//Erik

3 Comments more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...