I en annan del av Måttsund

Archive for December, 2009

Julafton!

by on Dec.26, 2009, under Husbygget

Jaana åkte upp påag och på julaftonen åkte jag upp till Hedenäset. Jag ville inte lämna kisse själv mer än en natt, jaa jag vet, jag kanske är lite fjantig..  Nåväl..

På kvällen var det julklappsöppnande.  Barnen fick säckvis med klappar och jag och Jaana hade köpt oss varsinn 🙂
Av mig fick Jaana en trådlös plattång. Nått hon jämt använder verkar det som. Kanske slipper jag nu förhoppningsvis snubbla över dendär jäkla sladden mellan hallen och badrummet i denhär lilla lägenheten innan vi flyttar haha 🙂 40 minuter skulle batterierna hålla den varm, med display som visade temp, nanobeläggningar å grejer.. ja jag vet inte, felsöka ett BOSCH EDC 15C11 i en V70 D5 kan jag väl pyssla med men hårprudukter… näää inte min grej det..

Av min älskade sambo fick åxå jag en julklapp, en SodaStream, nått jag själv tänkt köpa i säkert 2 år 🙂 så det var verkligen välkommet. Fick några essenser åxå, cola, apelsin och äpple 🙂

Imorgon kommer kommer Jonne och ska fixa lite el i kåken, jag ska hjälpa honom så gott jag kan med eldragningen åxå.. och vi ska åka och köpa en tvättmaskin. Valet står mellan en Bosch och en Hotpoint Ariston(?)

Den förstnämnda har stått demo i butiken, klarar 7kg och är ju ett känt märke.. säger jag iaf som jobbar på en Bosch bilverkstad, haha 🙂 den sistnämnda verkade väldigt “IT” me balla displayer på svenska å så, kostar 200spänn mer drygt och klarar 8kilo.

Stor kapacitet är bra, för täcken och allt annat som kan tänkas hamna i en tvättmaskin under åren… Vi får se imorgon vad det blir, Mumis (Jaana) får välja, det är ändå hon som är tvättninjan i familjen.. 😀

Kanske uppdaterar senare med några bilder från julafton 🙂 om jag orkar…

Hoppas ni hade en god jul åxå?

//Erik

8 Comments more...

Från Lägenhet till Hus…

by on Dec.19, 2009, under Husbygget

Bygga Bo.. Hektiska veckor. Stress, svett och tårar..okej, kanske inte tårar då.. än iallafall. Men kanske när inflyttningsdatum närmar sig…. Vi har hittils rivit väggar, bilat golv, slitit upp några storstenar.. Imån ska vi slita upp några stenar till, sen hoppas vi få tag i en rörkrökare så bygget kan fortsätta.

Jämför man  bygga  nytt hus med att renovera ett gammalt.. bygger man nytt behöver man inte  riva bort gammalt först..hitta mindre trevliga “överraskningar” och SEN upp med nytt.. MEN i ett nytt hus hittar man ingen historia.. som tex Norrbottens Kuriren numro 243 från 1907… eller en rörstump som såg ut som en bajskorv, jo jag trodde de var det, eftersom Nalle lekte med den 🙂 Erik lugna mig och sa att det faktiskt var en jättegammal rörstump.. Får uppdatera med en bild sen på “bajskorven” 😀

Det var allt den här gången

//Jaana

1 Comment more...

Nördarnas återkomst

by on Dec.18, 2009, under Livet

mythbusters-adam-jamieI en artikel jag läste idag om nördar och geeks börjar man fundera på saker och samhällets syn på vad som är socialt acceptabelt. eller ja hur ska man uttrycka sig. Normalt?

“På min tid” vill jag gärna börja följande mening med, men på senare halvan av 80talet och 90talet var nördar någon med byxor med förkorta byxben, skjorta, välkammad frilla, glasögon och svår akne. Detta har på 00-talet utvecklats till en skinnklädd ninja med balla solbrillor oavsett väder com är i det närmaste odödlig. Ja jag pratar naturligvis om Neo i filmtrilogin Matrix. Hur många “nördar” dök sen inte upp i långa skinnrockar på stan med solbrillor? Fast de är klart, man såg ju fortfarande att det är en “nörd” på de flesta. Men ändå. Det var då samhället såg sen vändning i nördarnas relevans, på ett eller annat sätt om än överdrivet i ovan nämnda filmer. Personligen föredrar jag Jamie Hyneman och Adam Savage. Dom får ju spränga saker i luften IRL 😀 dessutom, dom har ju Humor med stort H 🙂

Jag ser fram emot det. Att nördar och geeks accepteras som dom är. Jag ser hellre att mina blivande (? i framtiden?) barn spenderar tid vid en dator, helst görandes annat än BARA spela datorspel eller så dock, än gör som så många ungdomar idag.. lever rövare på stan och ställer till bekymmer. (Har dagens föräldrar blivit för slappa? på min tid fick man sig en hurvel om man gjorde nått fel. nu åker dom dit för misshandel om dom bara tittar fel på sina barn?)

Jag röstade iallafall “Helt rätt” på denna artikel i Aftonbladet. Vad hände med respekt, mot äldre. Mot Alla?
“På min tid” hade sånt aldrig hänt. Samhället är på väg utför och det är tamejfan på tiden att någon sätter ner foten. Ronald Fasth har min röst iallafall. Go Ronald!
Jaja, våld är inte lösningen, men saken är den att de är den 13åriga spolingens föräldrar som felat. Faktiskt. Det är DOM som borde satt ner foten.. Men när så inte verkar skett så..

Kanske ska tillägga att jag inte har någon morgontidning. Så mkt knäppa saker i samhället man bara irriterar sig på. Eller JAG irriterar mej iallafall. hahaha.. Klassikern denna årstid, Lamslaget av snökaos, ja dom skulle behöva testa att bo i Norrbotten ett par vintrar. Skotta av bilen när det drivit snö upp till rutorna, och inte en gång utan MÅNGA gånger varje vinter. Kallare än -30 är ju inte helt ovanligt. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Och folk som inte kan hantera halka.. ja usch vad jag svammlar.
Tror bestämt att mina piller mot värken har börjar verka. 🙂blodgiv3447786819

00-Talets största bluff?
Trots allt är LÅGENERGI numera, vi sparar mer än någonsin, trots att fler apparater finns i hemmen, färre värmer med direktverkande el.. så är elnäten överansträngda?
Bluff.. håller med de flesta som kommenterat där. Bygg ut kärnkraften!

Ja ni ser, jag klagar på ALLT i tidningarna idag. Känner mej redan som en bitter pensionär. 🙂
Kanske ska skriva om något jag tycker är positivt istället som DETTA!

Nu ska jag snart åka till huset och spatsera runt. Fundera på vad som behöver göras innan jag får dit en rörkrökare.

Kommentera gärna 😉

//Erik

4 Comments more...

Badrumsmöbel

by on Dec.15, 2009, under Husbygget

Verona100

Igår hämtade vi tvättställ, spegel och ett underskåp i högblankt vitt!

Tyvärr glömde jag ta nån hipp bild, så jag gjorde en snabbskiss i SketchUp .. igen 🙂
Bredden är 100cm, resterande mått har jag bara höftat. Blandare har vi inte bestämt oss för ännu heller, så den jag ritat är bara en skiss för att få lite mer helhet..

Tror detta blir bra, ska nog hitta ett par passande armaturer först bara som ska sitta på varsin sida om spegeln..

//Erik
PS, fin skäggmössa Jaana 😉

3 Comments more...

Hittade en Skäggmössa:D

by on Dec.15, 2009, under Husbygget

Till Min Älskling 😉skäggmössaNu behöver du inte frysa om mustaschen nå mer 😉 ;)Fast du får nog passa dig å ha den på dig på Ica……..

 

//Jaana

2 Comments more...

Det drar ihop sig!

by on Dec.13, 2009, under Husbygget

På Tisdag smäller det!

I lördags var vi på flyttrensning i Jaanas gamla hus. En himla massa panel och småsaker fick vi med oss, kommer nog till användning, och en DeWalt kap/gersåg komplett med tillhörande benställning. DEN lär komma till användning! Idag var vi på storheden och handlade ännu mer.. en massa gipsskivor och 45×70-reglar, spikar, skrivar mer verktyg å annat jox. 🙂

Dessutom beställde vi nytt handfat med underskåp i högbland vitt!  Ikväll har vi hämtat ett nytt fönster som ska sättas in i det blivande badrummet åxå 🙂

fonster4648480485

Bitarna börjar falla på plats! Fast jag blir väl sjukskriven en vecka till(?) ryggen är helt oanvändbar… suck. Nu vill ja ju faktiskt jobba!

Får se hur det känns imorgon och vad läkarn säger..

//Erik

2 Comments more...

Mer husshopping!

by on Dec.11, 2009, under Husbygget

Elskåp402232-jpgJahaja, ännu en dag i shoppingens tecken. hujjaligen. $$$ = ett minne blott 😀

Resan bar till biltema och jula.. Jula hade billigare kabel i luboflex än feltema, men jula hade inte 5ledare 2,5mm2 så de blev biltema trots allt..

3-Radigt elskåp i plåt. Varför plåt? mjaa, känns med gediget än plast.. annars ingen speciell anledning, vilket som funkar ju.. Kabel i luboflex-slang, ja som jag skrev nyss. 50 meter 5ledare 2,5mm2 och 50 meter 3ledare 1,5mm2. ett par extra automatsäkringar 16 för 3fas. Passade på att köpa 6st spotlight som ska sitta i badrumstaket så småningom åxå. Det var ju lika när jag ändå handlade tänkte jag 🙂 Torix, lite kabelklammer och annat skoj. Pengarna rinner mellan fingrarna…Känga1966-611_h drygt 4loppor åkte bara där!

En snöraka blev det åxå efter ett besök på Beijer. Och inte den ‘vanliga’ moderna varianten som är fast, utan den med ‘tipp’. Ett måste med tipp tycker jag, sparar rygg och axlar! Dessutom var priset samma för den som för en vanlig fast modell, knappt 600spänn.

Dom hade lite rea på kängor åxå på Beijer, så vafan, råkade köpa ett par då! Jaana tyckte att jag har ju inget annat än låga skor och arbetsskor, jag behöver ju nått rejält när jag skottar snö och nog ligger det ju något i det 🙂 så.. HKS V6 heter dom, danska saker. Vad vet danskarna om kyla?? hmm.. Kevlarmellansula, tåhätta.. Torrskodd får man väl vara i vinter då hoppas jag!

NibeCity5797484560Jaana shoppade lite julklappar. Själv har jag redan köpt en åt henne 🙂 Hmm, vi som inte ska köpa julklappar. fan! Vart ska detta sluta.. Men hon är så snäll så kan ju inte låta bli, hon skämmer bort mej 🙂

Ikväll hämtade Nicke, Jocke och jag pannan! En el/oljepanna jag hittade på blocket.se. NIBE City VX. Kan de vara nått? Fick den för bra pris av en charmerande äldre herre vid namn Stig. En riktig klippa, Stikkan 🙂 shunt, cirkpump och expkärl fick jag med åxå. Bra att ha. Min kära bror Jocke och hans polare Nicke lyfte på och av den från släpet, själv har jag ju åkt på diskbråck 🙁

Nu får jag spana efter en pelletsbrännare som passar på den bara, en med framåtriktad låga om jag fattat teknikaliteterna rätt. Fast det blir ju ett senare projekt, att bygga vattenburet i huset.. men hittar man grejerna så får man ju slå till! Ett bekymmer mindre att skaffa sen när det drar ihop sig för den biten alltså 🙂

Nä nu ska jag däcka i soffan, Cheeze Balls och en film tror jag det blir. Jaana ska få massera mina fötter tycker jag, hon har bara slappat hemma när jag varit till huset med pannan och alla grejjer idag ju 😀 haha.. hämnd! Massage tack!

//Erik

2 Comments more...

Planlösning Ladugården.

by on Dec.09, 2009, under Husbygget

Gjorde ju en planlösningsbild på huset med SketchUp, så nu har jag gjort en på ladugården med 🙂
Men här har jag inte mätt upp ladugården, utan mer kört på “uppskattat ögonmått” men det bör stämma ungefär ..

http://gallery.thasaint.com/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=607

//Erik

1 Comment more...

Handlat lite inför den 15’e!

by on Dec.08, 2009, under Husbygget

Makita_Skruvdrag_49eb456c4efd2

Idag var jag och shoppade lite.

Jaana hade passande nog “Glömt kortet” hemma 😀 haha

En skruvdragare blev det, priset var okej, och det var med 2 batterier, som är ett måste..
Lång gångtid och 40minuters laddning, 14.4volt. Ja.. då vet ni! haha, får hoppas den är bra, Makita brukar ha oke prylar så.. jaa jag är ingen märkesfjolla annars, men när det gäller verktyg så, ja.. då kanske lite 🙂 Yrkesskada får vi väl kalla det 😛

Lite arbetskläder shoppades åxå.

INTE rosa, som de Jaana postade nedan, såna får hon nog ha själv tror jag 🙂 Ett par blåkläderbrallor och en långärmad tshirt. Kortärmade har man ju i parti och minut redan.. Nu återstär väl att se om Jaana ska shoppa sig ett par byxor åxå.. Men inget par hon provade dög ju. Typisk kvinnor, hehe..

cordura902400-jpg

Lite andra verktyg som vattenpass, snickarpennor, vinkelhake, måttband, blad till gipskniven och en 5-stegs trappstege. Hujja känns som pengarna rinner mellan fingrarna. Flera tusen åkte ju bara idag på “småsaker” 🙂 Menmen .. snart får man ju in lite dineros på kontot som tur är, den 15’e närmare bestämt när vi gör slutgiltiga överföringen för huset så blir det ju kvar lite kulor på renoveringskontot.. ska bli spännande!

Nu ska jag laga mat till sambon, jag ska göra schorizo med mos och nån sås till Jaana, får hoppas hon blir nöjd me de 🙂

//Erik

1 Comment more...


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...